Simply Cola. De cola van Red Bull.

All Natural. All Cola. Gemaakt met ingrediënten van 100% natuurlijke oorsprong.

Simply Cola hoort wel bij de Red Bull familie, maar is geen energiedrank. Het is gewoon cola, gemaakt met ingrediënten van 100% natuurlijke oorsprong. En dankzij die speciale mix van ingrediënten heeft Simply Cola die unieke, niet te zoete smaak. Als je het liefst natuurlijke cola drink, drink dan Simply Cola. In Simply Cola zitten natuurlijke aroma's van plantenextracten en de overige ingrediënten zijn ook allemaal van natuurlijke oorsprong. Denk aan water uit de Alpen, suiker uit suikerbieten en gekarameliseerde suikersiroop.

Klik op de ingredienten als je meer wilt weten.

 • Mustard Seeds

  Cacao

  De cacaoboom - een tropische evergreen - wordt al ruim 2000 jaar door indianen gecultiveerd. De Azteken maakten ook al aromatische drankjes van cacaobonen.

 • Mustard Seeds

  Kardemom

  Kardemon komt oorspronkelijk uit de bossen van Zuid-India maar het wordt tegenwoordig ook in andere tropische gebieden over de hele wereld verbouwd. De zaden bevatten essentiële olie en hebben een warme, licht prikkelende, aromatische smaak.

 • Mustard Seeds

  Zoethout

  Dit kruid komt uit Europa. De wortels hebben een bitterzoete smaak en worden vaak gebruikt als smaakstof in snoep. De Griekse naam glykyrrhiza, waarvan het Engelse woord Licorice is afgeleid, betekent "zoete wortel".

 • Mustard Seeds

  Vanillestokjes

  Vanille is de vrucht van een prachtig bloeiende orchidee. Verse vanillebonen hebben nog geen smaak. Dat gebeurt pas als ze een tijdlang rijpen. Dan krijgen ze ook hun diepe chocoladebruine kleur. Het gebruik ervan dateert uit de tijd van de Azteken en het is nog altijd één van de meest gebruikte aroma's.

 • Mustard Seeds

  Pijnboom

  De pijnboom is een altijd groene conifeer die over de hele wereld groeit maar oorspronkelijk uit het noordelijk halfrond komt. De geurige, vluchtige olie wordt ook veel gebruikt bij aromatherapie.

 • Mustard Seeds

  Sinaasappel

  Sinaasappels komen uit de tropische delen van Azië waar ze sinds eeuwen verbouwd worden. Na 50 tot 80 jaar dragen de bomen nog steeds volop vruchten. Sinaasappelextract geeft Simply Cola haar natuurlijke en onderscheidende aroma.

 • Mustard Seeds

  MOSTERDZAAD

  In China wordt mosterd al meer dan 3000 jaar gezien als een specerij. Mosterd is een eenjarige kruidachtige plant waarvan de zaden worden gebruikt bij het koken, bakken en marineren. De milde nootachtige smaak van de zaadjes wordt pas scherper tijdens het koken, als je ze geleidelijk toevoegt.

 • Mustard Seeds

  Foelie

  Deze altijd groene boom komt oorspronkelijk uit de Molukken (de kruideneilanden in de Indonesische archipel) maar wordt nu in de meeste tropische gebieden over de hele wereld verbouwd. Het bruine zaad wordt bedekt door een helderrode, vlezige structuur die we de zaadmantel noemen. Dat is de bron van foelie. Foelie wordt vaak gebruikt in lichte gerechten vanwege de fel oranje, saffraan-achtige tint die het eraan geeft. Het helpt daarom Simply Cola z'n unieke smaak te krijgen.

 • Mustard Seeds

  Limoen

  De limoenboom groeit vooral in tropische en subtropische gebieden. Limoenpulp is zacht, sappig, geelgroen van kleur en heeft een opvallend frisse smaak.

 • Mustard Seeds

  Citroen

  Hoewel de oude Grieken en Romeinen het waarschijnlijk nog niet kenden, groeit de kleine citroenboom inmiddels in de meeste tropische en subtropische landen. De gele vruchten hebben een opvallend zure smaak.

 • Mustard Seeds

  Kaneel

  De bossige, altijd groene kaneelboom groeit in Sri Lanka en de naburige eilanden, hoewel hij ook in Zuid-Amerika voorkomt. Kaneel is een van de oudste specerijen en was ooit zelfs waardevoller dan goud.

 • Mustard Seeds

  Kruidnagel

  De kruidnagelboom komt oorsprongkelijk uit Indonesië. Zeker in het begin van de handel in specerijen was het gewild en wordt sinds de Romeinse tijd beschreven als specerij in de Westerse wereld.

 • Mustard Seeds

  Munt

  Munt komt uit Noord-Amerika en Eurazië. De etherische olie heeft een karakteristieke geur en smaak en als je het op je huid smeert geeft het een verkoelend effect. Het gebruik ervan gaat terug tot de oudheid.

 • Mustard Seeds

  Galanga

  De galangawortel is familie van gember. Het smaakt naar peper en wordt vooral gebruikt in de Thaise- en andere Zuidoost-Aziatische keuken.

 • Mustard Seeds

  Gember

  Gember is een aromatische, scherpe wortelstok die al sinds de oudheid wordt gebruikt in India en China. Het is een belangrijk kruid in allerlei exotische levensmiddelen.

 • Mustard Seeds

  Kolanoot

  De naamgever én een must voor iedere authentieke cola! De kolanoot is een belangrijk ingrediënt omdat de categorie cola zo voor het eerst werd vastgesteld. Tegenwoordig kan de kolanoot ook wel worden vervangen door kunstmatige smaakstoffen, al is dat bij Simply Cola niet het geval! De Kolanoot groeit aan de altijd groene bomen van het Afrikaanse tropische regenwoud. Alhoewel het nu ook commercieel wordt verbouwd in de Amerikaanse tropen.

 • Mustard Seeds

  Cafeïne

  Cafeïne zit in allerlei voedingsmiddelen zoals koffie, thee en chocolade. De cafeïne in Simply Cola komt uit koffiebonen.

 • Mustard Seeds

  Alpine Water

  Het water in Simply Cola komt uit één van de grootste zoetwater reservoirs in de wereld: de Alpen. Dit zuivere, onbehandelde water is verkrijgbaar in overvloed en wordt steeds bijgevuld.

 • Mustard Seeds

  Gekarameliseerde suikersiroop

  Gekarameliseerde suikersiroop ontstaat als je suiker verhit. Het heeft een kenmerkende geur en smaak en het geeft Simply Cola z'n karakteristieke warme, bruine kleur .

 • Mustard Seeds

  Suiker

  Er zitten geen kunstmatige zoetstoffen in Simply Cola. De suiker die in Simply Cola zit, komt uit suikerbieten.

What's not inside

WAT ZIT ER NIET IN

KUNSTMATIGE TOEVOEGINGEN KOMEN ER NIET IN

Een heerlijke, hoogwaardige cola maken, kán best makkelijk zijn als je ingrediënten van 100% natuurlijke oorsprong gebruikt. Maar die hoogwaardige ingrediënten alleen zijn niet genoeg. Er zit ook heel veel liefde en creativiteit in het ontwikkelen van een recept zonder fosforzuur, conserveringsmiddelen en kunstmatige smaken en kleuren. We houden het graag simpel.

HET VERHAAL ERACHTER

HET VERHAAL VAN SIMPLY COLA

Het idee om een natuurlijke cola te maken, bestond al bijna net zo lang als Red Bull Energy Drink. Sterker nog, terwijl we met de lancering van Red Bull Energy Drink bezig waren in de jaren '80, lag het ontwerp voor Simply Cola er al - in de kleuren blauw, zilver en rood die nu zo ongeveer synoniem zijn voor Red Bull. Het ontwerp hebben we in een kluis bewaard totdat de tijd er rijp voor was. Red Bull heeft altijd al geweten dat er ruimte zou zijn voor een hoogwaardige cola, gemaakt met ingrediënten van 100% natuurlijke oorsprong. In 2008 lanceerde Red Bull Simply Cola in Oostenrijk.

Ontdek de wereld achter het blikje