2001

RED BULL CRASHED ICE - DE REGELS ZIJN EENVOUDIG: WIE HET EERST BENEDEN IS WINT.

Eerste Red Bull Crashed Ice

Sporters uit de hele wereld kwamen in groten getale naar de Zweedse hoofdstad Stockholm voor de openingswedstrijd, om met ijshockeyschaatsen een één-op-één-race aan te gaan op een 300 meter lange ijsbaan vol obstakels, ijstrappen en vlijmscherpe haarspeldbochten. De sport werd Ice Cross Downhill genoemd en de wedstrijd Red Bull Crashed Ice.

Meer over Red Bull Crashed Ice

Red Bull Junior Team

's Werelds meest succesvolle ontwikkelingsprogramma voor jonge racetalenten werd in 2001 gestart. Het doel van dit programma was een toekomstige Formule 1-wereldkampioen vinden en het Red Bull Junior Team en het Red Bull Diagnostics & Training Center in Thalgau, vlak bij Salzburg, werden daarvoor belangrijke troeven. In 2004 was het Christian Klien die als eerste Red Bull Junior doordrong tot de Formule 1. In 2008 was Sebastian Vettel op het circuit van Monza de eerste Red Bull Junior die een grand prix in de Formule 1 won.

Red Bull Rampage

Eerste Red Bull Rampage

Red Bull Rampage werd in 2001 voor het eerst georganiseerd en vond daarna tot en met 2004 elk jaar plaats. Het evenement bracht het creatieve, onbegrensde karakter van het freeride mountainbiken naar een wedstrijdniveau. Hierbij werden wel de kernwaarden van de sport in stand gehouden. De race vond plaats op een richel van zandsteen in een ruw landschap vlak bij Virgin, Utah. Het stond de moutainbikers vrij om elke route te kiezen die ze maar durfden om van de startplek tot aan de finishlijn 450 meter lager te komen. Wat er tussen start en finish allemaal gebeurde, is inmiddels legendarisch geworden.

Red Bull X-Fighters

Het eerste Red Bull X-Fighters-evenement werd in 2001 in Valencia gehouden en was het eerste voorbeeld van een compleet nieuw en innovatief concept, waarbij de extreme sport van het freestyle motorcross wordt gemixt met de lokale traditie van het stierenvechten. Het daaropvolgende jaar, in 2002, vond het evenement plaats in Madrid en later in Mexico Stad, waar het sinds de eerste keer in 2005 een vast item op de kalender werd. In 2008 ontstond de Red Bull X-Fighters World Tour, waarbij er evenementen werden georganiseerd in de Verenigde Staten, Brazilië, Mexico, Spanje, Germany en Polen. In de jaren erna werd Red Bull X-Fighters steeds naar een hoger niveau getild met World Tours. Dit hield onder meer nieuwe locaties, nieuwe deelnemers en een heel scala aan gloednieuwe trucs in.

Meer over Red Bull X-Fighters

Taurus World Stunt Awards

De Taurus World Stunt Awards eren de miskende helden van de filmindustrie, 's werelds beste stuntprofessionals. Zij leggen hun leven in de waagschaal door levensgevaarlijke stunts uit te voeren en zo te zorgen voor de actie en het vermaak waar het filmpubliek op afkomt. De Taurus Awards worden uitgereikt aan de beste en meest uitblinkende stuntmannen voor hun spectaculaire prestaties in speelfilms.

Meer over Taurus World Stunt Awards

Bekijk alle jaren