2003

Eerste Red Bull Air Race

Eerste Red Bull Air Race met Airpower 03.

Het event is gebaseerd op verschillende elementen van aerobatics met de uitdagingen van een race. Het gaat om flexibiliteit, precisie en zenuwen van staal, terwijl je racet op topsnelheid. Het resultaat is een geheel nieuwe aerobatics discipline.

Meer over Red Bull Air Race

Hangar-7 Salzburg Airport

De Hangar-7 in Salzburg Airport is een uniek architectonisch kunstwerk. Het oorspronkelijke plan was om hier de steeds groeiende collectie historische vliegtuigen van de Flying Bulls te huisvesten, maar inmiddels is het een synoniem voor avant-garde architectuur, moderne kunst en culinair genot. De vleugelvormige constructie - een spectaculaire combinatie van glas en staal – gaat volledig op in haar omgeving. Sinds de opening is Hangar-7 uitgegroeid tot een internationale hotspot voor historische luchtvaartfanaten. Tevens is het een succesvol expositiecentrum waar HangART-7 om de drie maanden de hedendaagse kunst uit een ander land tentoonstelt. Ieder evenement hier is net zo uniek als het culinaire restaurant Ikarus, waar gasten worden verwend met internationale culinaire hoogstandjes.

Meer over Hangar 7

Red Bull X-Alps

"Dit is veel meer dan alleen maar een alpine cross. Het is een avontuur, een expeditie en tegelijkertijd een wedstrijd." Hannes Arch

De eerste Red Bull X-Alps werd in 2003 georganiseerd en opende een nieuwe dimensie in avontuurlijk racen. Zeventien atleten begonnen aan de tocht van achthonderd kilometer die van start ging aan de Dachstein-gletsjer in Oostenrijk. Slechts drie van hen haalden de finish in Monaco, na een reis langs de Zugspitze in Duitsland en de Mont Blanc en de Mont Gros in Frankrijk.

Meer over Red Bull X-Alps

Bekijk alle jaren