2006

Eerste wereldfinale Red Bull Paper Wings

HOGER, SNELLER, VERDER

Red Bull Paper Wings is een verhaal apart. Met slechts een vel papier, voldoende ideeën, sterke of geoefende bovenarmen en een gezonde portie idealisme kun je al sportgeschiedenis schrijven. In het seizoen 2005-2006 deden 10.000 deelnemers uit 50 landen mee aan 260 kwalificatierondes verspreid over de hele wereld. Het doel was deelnemen aan het hoofdevenement men zou strijden om de eerste plaats in de categorieën 'Langste tijd in de lucht', 'Grootste afstand afgelegd' en 'Luchtacrobatiek'.

Meer over Red Bull Paper Wings

RED BULL TOURBUS

De Red Bull Tourbus is een ouderwetse toeristenbus van Mercedes. De bus is voorzien van een nieuwe motor, maar de originele stijl en het onopvallende uiterlijk zijn in tact gebleven. Het idee was om een nachtbus te bouwen met een podium op het dak. De succesvolle intrede van deze innovatieve tool in de Duitse muziekscene moest blijven bestaan en daarom stelt Red Bull Duitsland elk jaar een programma op van veelbelovende bandjes, evenementen en tours voor de bus. Om meer media-aandacht en mond-tot-mond-reclame te genereren zijn er ook enkele projecten geweest waarbij gevestigde bands betrokken waren, bijvoorbeeld optredens voor de lancering van een nieuw album of iets dergelijks.

Meer over Red Bull Tourbus

Moonlanding

De commercial van de maanlanding geeft een grappige draai aan het historische moment en werd met veel succes in 24 landen vertoond: van Rusland tot de VS.

RED BULL NASCAR

Oprichting van Red Bull Racing Team - NASCAR
Het Red Bull Racing team begon zijn NASCAR-activiteiten met de aankoop van de voormalige werkplaats van Roger Penske in Mooresville, North Carolina. Ook werden er voor het seizoen van 2006 enkele Dodge Chargers van Bill Davis Racing gekocht. Het eerste jaar verliep behoorlijk moeilijk, maar in 2007 volgde een nieuwe start na de ondertekening van een samenwerkingsverband met Toyota, de nieuwste fabrikant binnen NASCAR. De kinderziektes van de nieuwe wagen werden op 20 februari voldoende overwonnen door Brian Vickers. Op het circuit van California Speedway finishte hij toen als tiende in de Auto Club 500-race.

Bekijk alle jaren