2011

RED BULL MUSIC ACADEMY

In het twaalfde jaar van de Red Bull Music Academy werd er afgetrapt in Red Bulls Music Space in Matadero Madrid. 4000 muzikanten uit 93 verschillende landen schreven zich in. 60 gelukkige deelnemers zijn uiteindelijk uitgenodigd om twee weken samen te komen.

Red Bull Racing

RED BULL RACING RIJDT OVER DE HOOGSTE AUTOWEG TER WERELD (5.602 M)

CASEY STONER WINT MOTOGP WORLD CHAMPIONSHIP (2e plaats)

Wat een Stoner

Casey Stoner domineert de MotoGP in het seizoen 2011. Hij finisht in zestien van de zeventien races, pakt twaalf keer de pole position en zet zeven keer de snelste rondetijd neer. In totaal pakt hij dit seizoen tien GP overwinningen.

41e Wereldkampioen

BJÖRN DUNKERBECK

Met de perfecte combinatie van zon, wind en golven bleek de PWA Championships in Alacati, Turkije de ideale voorwaarden te bieden voor de glorieuze terugkeer van een van de grootse iconen in het windsurfen. 9 augustus 2011

Meer over Björn Dunkerbeck

SÉBASTIEN LOEB IS DE EERSTE COUREUR OOIT DIE 8 WERELDTITELS OP RIJ BEHAALT

RED BULL FLYING BACH IN EUROPA

Klassieke muziek en breakdance, Red Bull Flying Bach is de ultieme cultuurmix. In 2011 veroverde Red Bull Flying Bach Europa met meer dan vijftig uitverkochte shows in vijf landen (Duitsland, Turkije, Denemarken, Oostenrijk en Zwitserland).

JONGSTE LPGA WINNAAR OOIT

Alexis Thompson is met haar overwinning in de Navistar LPGA Classic de jongste winnares ooit op de Ladies Golf Tour geworden.

Driedubbele overwinning voor Red Bull tijdens de Dakar Rally

HONDERD EN EERSTE RED BULL FLUGTAG

Sinds de start in 1992 is de Red Bull Flugtag al in 42 verschillende landen gehouden. De honderdste Flugtag zal in Dublin plaatsvinden en voor het eerst zal Red Bull Flugtag ook Trinidad en Tobago aandoen.

TOM CRUISE SCHEURT

Tom Cruise rijdt in de Red Bull Formule 1 bolide

CARISSA MOORE KERSVERSE ASP WORLD CHAMPION

Road to Red Bull BC One

De Red Bull BC One is 's werelds meest opvallende B-boy evenement en tegelijkertijd het officiele breakdance wereldkampioenschap. Was er in 2010 nog maar één event. In 2011 waren er al 38 events en een wereldfinale in het beroemde Circus van Moskou.

SEBASTIAN VETTEL WINT DE F1 WERELDTITEL EN RED BULL RACING LEGT BESLAG OP DE CONSTRUCTEURSTITEL

Sebastian Vettel pakt met zijn derde plaats in de GP van Japan de wereldtitel in de Formule 1 en is hiermee de jongste wereldkampioen met twee titels op zak.

TONY CAIROLI WERELD KAMPIOEN

Antonio Cairoli pakt zijn derde wereldtitel in de MX1. Als je deze titels optelt bij zijn twee eerdere wereldtitels in de MX2 kun je niet anders concluderen dat hij tot de grootsten van zijn sport behoort. Na een lastige start door een knieblessure in het begin van het jaar domineerde Cairoli de rest van het seizoen. Tijdens de Europese GP in Gaildorf, Duitsland pakte Cairoli niet alleen de wereldtitel maar ook de 43 GP zege van zijn carrière.

Bekijk alle jaren