2013

Red Bull SoundClash Egypt 2013

Na de enorme sociaal-politieke omwenteling in Egypte, werd het volk tijdens de eerste Red Bull SoundClash in Caïro door muziek verenigd.

Red Bull SoundClash Cairo

RED BULL MUSIC ACADEMY NEW YORK

De Red Bull Music Academy toverde New York een maand lang om tot een groot muziekfestival. 34 avonden lang feesten op de muziek van meer dan 230 artiesten die in ruim 35 clubs optraden.

Red Bull Music Academy

RED BULL REVOLUTIONS IN SOUND

In de 32 capsules van het London Eye traden de meest legendarische artiesten op die het afgelopen decennium hun stempel op de Britse clubcultuur hebben gedrukt. Met 31 gelijktijdige livestreams en meer dan 1 miljoen kijkers was het veruit het grootste opeenvolgende streaming-evenement in het Verenigd Koninkrijk.

Revolutions in Sound

AWOLNATION

De band AWOLNATION van het Red Bull Records-label behaalde in de VS vier keer platina met hun single “Sail” en vestigde een record door voor de derde keer in drie jaar tijd hoog in de Billboard Top 100 te eindigen.

BOEK RED BULL MUSIC ACADEMY “FOR THE RECORD”

De ervaringen die tijdens 15 jaar Red Bull Music Academy zijn opgedaan, zijn in boekvorm verschenen. Hierin zijn gesprekken opgenomen met toonaangevende artiesten uit de hedendaagse muziekcultuur.

Red Bull Music Academy Book

Red Bull Thre3style World DJ Championships

In Toronto werden de Red Bull Thre3style World DJ Championships 2013 gehouden, waarbij 21 topdj's om de titel streden. Na een week vol verhitte battles, topartiesten en avond aan avond uitzinnige menigtes, kwam de Japanse dj Shintaro als winnaar uit de bus. Hij ontving de welverdiende titel Red Bull Thre3style wereldkampioen 2013.

Red Bull Thre3style

RED BULL BC ONE WORLD FINAL

Meer dan 2000 B-Boys namen in ruim 53 landen op 6 continenten deel aan de tiende editie. Het was een weergaloze finale, waarbij de acht voormalige kampioenen het opnamen tegen de winnaars van de Qualifiers in de strijd om de meest felbegeerde titel ooit in B-Boy. Hong 10, de kampioen uit 2006 en een nationale held in Korea, is onze tweede tweevoudige kampioen!

BC ONE

Red Bull Guesthouse Miami – US

In Miami werd tijdens het Miami Music Week & Ultra Festival een nieuw concept geïntroduceerd: het Red Bull Guesthouse. Gedurende 4 dagen en nachten werd een hotel omgetoverd tot de hotspot van de stad. Met liveshows van grote dj's als A-Trak, Skrillex en Baauer.

RED BULL TOUR BUS INDIA

Red Bull India presenteerde haar eigen versie van de Red Bull Tourbus! Een selecte groep artiesten uit alle hoeken van het land doorkruiste het subcontinent om op het muziekfestival NH7 Weekender ten overstaan van meer dan 40.000 fans hun unieke mix van westerse en traditionele muziek ten gehore te brengen.

RED BULL STATION - BRAZILIË

In São Paulo werd in de vorm van Red Bull Station een belangrijk nieuw cultureel centrum geopend. Het gebouw, een voormalige energiecentrale uit 1926, is getransformeerd tot een ruimte waar muziek en kunst wordt gemaakt.

Red Bull Station

De Wanton Bishops

De Wanton Bishops zijn afkomstig uit Libanon en spelen traditionele Amerikaanse bluesrock. Ze worden wereldwijd door de muziekpers getipt als veelbelovende nieuwkomers voor 2014 en zijn getekend door Red Bull Music Publishing. Bekijk een exclusief optreden in de Red Bull Studio in Denemarken.

Wanton Bishops

Skrillex

Meervoudig Grammy-winnaar Skrillex en producer Boys Noize hebben in de Red Bull Studio in New York samengewerkt aan hun nieuwe EP. Bekijk de resultaten (met Skrillex op gitaar!) in hun zojuist verschenen videoclip.

Skrillex

Richie Hawtin

De Red Bull Music Academy heeft samen met de bekende danceproducer en dj Richie Hawtin gewerkt aan een reeks Pop Up-shows in Londen, Barcelona, Amsterdam en Miami. De geheime locatie van de optredens werd twee uur van tevoren bekendgemaakt aan Hawtins fans op Facebook.

Richie Hawtin

Fabri Fibra Culture Can

Samen met Red Bull heeft de Italiaanse rapper en platina-artiest Fabri Fibra zijn fans opgeroepen om met ideeën te komen voor zijn nieuwe clip. De winnaar werd door Fibra zelf uitgekozen en mocht hem vervolgens ontmoeten en bij de opname van de videoclip aanwezig zijn.

Fabri Fibra Culture Can

Red Bull King of the Peak

Sébastien Loeb heeft met de 208 T16 Pikes Peak het record van de Pikes Peak International Hill Climb gebroken met een adembenemende tijd van 8m 13,878s. De Fransman wist de 20 kilometer en 156 bochten van de berg met een gemiddelde snelheid van 145 km/u te bedwingen.

View Sébastien Loeb's Profile

Marc Márquez gekroond tot jongste wereldkampioen MotoGP ooit

Met zijn 20 jaar en 266 dagen werd Márquez aan het eind van een fenomenaal debuutseizoen tijdens een spannende beslissingswedstrijd in Valencia de jongste wereldkampioen MotoGP aller tijden.

View Marc Marquez' Profile

Sebastian Vettel en Infiniti Red Bull Racing voor de vierde keer Formule 1-kampioen

Sebastian Vettel werd voor de vierde keer op rij wereldkampioen met een totaalzege op de Indiase Grand Prix. De overwinning van Vettel betekende ook dat Red Bull Racing het vierde opeenvolgende constructeurskampioenschap binnenhaalde.

View Sebastian Vettel's and Infiniti Red Bull Racings Profile

Cyril Despres voor de vijfde keer Dakar-winnaar

De Franse Cyril Despres kreeg voor de vijfde keer de Dakar-trofee in handen toen hij in 2013 na meer dan 8000 km 's werelds beroemdste rally won.

View Cyril Despres Profile

RED BULL SOUND SELECT

Red Bull Sound Select gaat van start in de VS - een baanbrekend digitaal én live platform voor de allergrootste muziekfans

Red Bull Sound Select

Bekijk alle jaren