2017

Red Bull Dolomintenmann - 30e verjaardag van het langstlopende Red Bull-event

In 2017 vierde het eerste event dat 'Red Bull' in de titel had en dat een echte klassieker is geworden in de geschiedenis van Red Bull's Sports- en Eventmarketing, zijn 30e verjaardag. In dit event, dat wordt omschreven als 's werelds zwaarste team-event, strijden al drie decennia lang de beste bergrenners, paragliders, mountainbikers en kajakkers ter wereld tegen elkaar om uit te vinden welk team het sterkste is, en ze blijven zichzelf tot het uiterste drijven om ook in de toekomst die strijd te kunnen beslechten!

De zwaarste estafettewedstrijd ter wereld

Red Bull Mind Gamers wereldwijde finale

Na de introductie van het wereldwijde probleemoplosplatform 'Red Bull Mind Gamers' in 2016, was de tijd rijp voor het eerste Red Bull Mind Gamers-wereldkampioenschap in Boedapest in maart 2017. Teams uit 24 landen reageerden op de oproep om 's werelds beste probleemoplossers te vinden en voor het eerst een wereldkampioen Escape Rooms te kronen!

Daag jezelf uit met Red Bull Mind Gamers

Red Bull Crashed Ice vormt startschot voor Marseille's jaar als sporthoofdstad.

Marseille vormde het spectaculaire decor voor de seizoenstart van Red Bull Crashed Ice met een spetterend avondevenement in het hart van de stad, als startschot van Marseille's jaar als Europese Sporthoofdstad 2017.

Red Bull Crashed Ice begint het seizoen in Marseille, Europese Sporthoofdstad 2017.

Red Bull-atlete Daniela Ryf pakt haar derde titel tijdens de Ironman-wereldkampioenschappen in Kona, Hawaii!

Daniela Ryf heeft Ironman-geschiedenis geschreven door voor de derde keer op rij het wereldkampioenschap te winnen. Met een finishtijd van 8:50:47 is zij de eerste vrouw die het Ironman-wereldkampioenschap in Kailua-Kona driemaal wint sinds Chrissie Wellington in 2009 en pas de vierde vrouw die dit presteert in de geschiedenis van het evenement. Bovendien heeft geen enkele vrouw voor haar drie overwinningen op rij behaald op die leeftijd (30). Haar winst op Hawaii voegt een 8e wereldtitel toe aan haar langeafstandscarrière.

Marcel Hirscher bekroont zijn carrière met de uitzonderlijke prestatie van het winnen van zes opeenvolgende wereldbekertitels!

Marcel Hirscher heeft zijn carrière bekroond met de uitzonderlijke prestatie van het winnen van zes opeenvolgende FIS-wereldbekertitels. De 27 jaar oude Oostenrijkse superster bemachtigde zijn meest recente titel in Kranjska Gora, Slovenië, zo'n twee weken voor het einde van het seizoen.

Nooit eerder vertoond: Franse wingsuit-vliegers Vince Reffet en Fred Fugen BASEJUMPEN een vliegtuig in!

De Soul Flyers (Vincent Reffet en Frederic Fugen) schrijven geschiedenis door in een vliegende Pilatus te landen nadat ze samen een basejump maakten vanaf de top van de Jungfrau.

Bekijk het hier!

Red Bull-atleet Daniel Bodin maakt 's werelds eerste dubbele backflip op een sneeuwscooter!

Daniel Bodin schrijft geschiedenis door als eerste ter wereld succesvol een dubbele backflip op een sneeuwscooter uit te voeren. De droom van de dubbele backflip heeft lang door Daniels hoofd gespookt en de maanden aan voorbereiding waren zwaar, maar het resultaat is er ook naar!

Bekijk het hier!

Kelly Sildaru: de jongste atlete ooit die twee keer goud wint op X Games!

Slechts een jaar nadat ze als jongste atlete ooit een gouden medaille op de X Games won, heeft Kelly Sildaru niet alleen haar titel verdedigd in 2017, maar zichzelf ook gekroond tot jongste atlete ooit die twee Winter X Games gouden medailles heeft gewonnen.

Ze hebben het geflikt! De Young Bulls zijn Europees kampioen!!!

FC Salzburg onder 19-team heeft zijn sensationele winstreeks in Europa uitgebreid na winst tegen Benfica met 2-1 (ruststand: 0-1) in de finale van de UEFA Youth League... en dat hebben ze dik verdiend! De Young Bulls hebben een historische mijlpaal bereikt in het Oostenrijkse voetbal, dankzij de indrukwekkende manier waarop ze zege op zege behaalden in de afgelopen maanden en veel van de beste clubs in Europa wegspeelden in de UEFA Youth League.

Red Bull en Capcom vieren 30 jaar Street Fighter

Hadoken nu beschikbaar als blikje! Zeven van de meest iconische Street Fighter-personages prijken op onze blikjes in acht verschillende markten en vormen zo coole verzamelobjecten voor de Fighting Game-community.

Red Bull Kumite: Japanse legende 'Nemo' toont zijn kunsten.

Red Bull Kumite, het bekendste en moeilijkste Street Fighter-toernooi om te winnen, heeft alle records verbroken en bood een podium aan de Japanse pro-gamer Nemo om zijn talenten te laten zien!

Kun jij de druk aan in de kooi?

Marc Marquez begon 2017 door als eerste man de beroemde Oostenrijkse piste Hahnenkamm te bedwingen op een MotoGP-motor.

Marc Marquez, die aan het einde van seizoen 2017 voor de 6e keer MotoGP-kampioen werd, begon het jaar in Oostenrijk door in de voetsporen te treden van F1-held Max Verstappen en diens stunt van een jaar eerder op te volgen met een eigen actie: als eerste man op een MotoGP-motor de beroemde Hahnenkamm-skipiste bedwingen.

Marc Marquez neemt het op tegen de besneeuwde bergtop van de beroemde Hahnenkamm-berg - vlak boven de Streif, 's werelds moeilijkste ski-afdaling - op zijn racemotor.

Red Bull KTM-fabrieksteam stapt over naar MotoGP

Na jarenlang de motocross- en junior moto-circuits te hebben gedomineerd, maakt team Red Bull KTM de overstap naar MotoGP, het hoogste plateau op het gebied van motorracen. Het is de volgende stap voor Oostenrijks meest succesvolle motorraceteam. "Ready to Race - KTM goes MotoGP” vertelt het succesvolle verhaal over de tocht naar de eredivisie van de straatracesport. In samenwerking met Red Bull TV, die het team enkele maanden heeft gevolgd, zien we de hele reis. Van de eerste pogingen op de testbank tot aan de eerste roll-out en vlak voor de eerste race, biedt de film een nooit eerder vertoond kijkje achter de schermen van MotoGP.

Bekijk "Ready to Race - KTM goes MotoGP" op Red Bull TV

Sebastién Ogier pakt zijn vijfde wereldtitel bij Wales Rally GB

Een derde plaats tijdens de Dayinsure Wales Rally GB was genoeg voor Sébastien Ogier om zijn vijfde opeenvolgende FIA World Rally Championship te winnen, waarmee de 33 jaar oude Fransman naar de tweede plek schuift in het all-time-klassement, achter negenvoudig kampioen Sébastien Loeb.

Red Bull Desert Wings-team wint 3 van de 4 categorieën bij Dakar Rally

Sam Sunderland heeft geschiedenis geschreven door de motorfietscategorie te winnen en daarmee de eerste Brit ooit te worden die de Dakar Rally wint. Stephane Peterhansel behaalde een ongelofelijke 13e Dakar Rally-zege, zijn zevende op vier wielen, na een bloedstollende strijd met Team Peugeot Total-teamgenoot Sébastien Loeb. Eduard Nikolaev haalde de trucktitel terug naar KAMAZ, met een stijlvolle podiumplaats die de algemene overwinning bezegelde voor de Rus. Red Bull-atleet Iganicio Casale uit Chili finishte als 2e in de quadcategorie.

Volg de Dakar

Red Bull Amaphiko Academies op 3 continenten

De Red Bull Amaphiko Academy is een springplank voor sociale ondernemers uit de middenklasse: mensen die hun talenten, creativiteit en energie gebruiken om problemen in hun eigen gemeenschap op te lossen. In 2017 is de Amaphiko Academy van Zuid-Afrika tot Brazilië gereisd, en voor het eerst ook naar Baltimore in de VS.

Volg de reis op www.redbullamaphiko.com

Red Bull Amaphiko sociaal ondernemer bereikt nieuw hoogtepunt

Wandisile had het waanzinnige idee om een museum te maken over bendes. Zelf groeide hij op in een township in Zuid-Afrika waar hij dagelijks werd geconfronteerd met het leed dat bendes veroorzaken. In 2015 bezocht Wandisile de Red Bull Amaphiko Academy in Langa, Kaapstad. Hij raakte geïnspireerd en kreeg de instrumenten om zijn idee uit te werken. Wij brachten hem in contact met een droomteam creatieve mensen en het 18 Gangster Museum was geboren. Tot op heden hebben ruim 3500 risicojongeren het museum bezocht, wat hen ertoe heeft aangezet om hun keuzes in het leven te heroverwegen. Bovendien heeft Wandisile een bedrijfsmodel ontwikkeld om het museum draaiende te houden: iedere toerist die het museum bezoekt, betaalt de toegang voor een kind om ook het museum te bezoeken. "Tijdens het 18 maanden durende Amaphiko-ontwikkelingsprogramma heb ik mijzelf enorm ontwikkeld als ondernemer."

"Tijdens het 18 maanden durende Amaphiko-ontwikkelingsprogramma heb ik mijzelf enorm ontwikkeld als ondernemer."

Just Like You door Virginia Tomarchio & Bboy Lil G

Kijk wat er gebeurt als breakdancing en klassiek ballet samenkomen. Een internationaal vermaarde b-boy, Lil G, zij aan zij met ballerina Virginia Tomarchio. Deze ongewone ontmoeting vond plaats in het Stazione Leopolda in Florence, met een choreografie van Cristiano 'Kris' Buzzi.

Kijk wat er gebeurt als breakdancing en klassiek ballet samenkomen.

Red Bull BC One All Stars toeren door Frankrijk & houden geheime battle

10 b-boys, 9 steden, 6000 km: The Red Bull BC One All Stars, een team bestaande uit een aantal van de beste dansers ter wereld die samen b-boying in al z'n facetten laat zien, toerde heel Frankrijk door. Tijdens hun tournee werden The BC One All Stars uitgedaagd door een lokale b-boycrew uit Lyon en de boys konden die uitdaging niet afslaan. Het hele team kwam opdagen om te dansen en Lyons volgende generatie b-boys wist iedereen te verbazen.

Kijk hoe de topcrews b-boying terugbrengen naar z'n roots

Red Bull BC One World Final Amsterdam

Zestien van de beste breakdancers ter wereld, afkomstig uit verschillende landen, kwamen samen in de Amsterdamse Westergasfabriek voor de 14e Red Bull BC One World Final. Een jury, bestaande uit b-boyveteranen Crazy Legs, Hong 10, Niek, Intact en AT beoordeelden de finalisten dit jaar, waar voor het eerst ook een b-girl bijzat. Menno uit Holland, die uitkomt voor de crew Red Bull BC One All Stars, ging er uiteindelijk met de winst vandoor en heroverde de titel die hij in 2014 ook al eens won.

De 14e Red Bull BC One World Final vond plaats in Amsterdam op 4 november 2017; bekijk het gehele event op Red Bull TV.

3Style World Tour 2017

De Red Bull 3Style National Final World Tour vond plaats van september tot november op diverse plekken in Europa, Azië, Oceanië en de beide Amerika's. In meer dan 20 landen werden nationale finales gehouden en 6 dj’s zijn geselecteerd door onze jury op basis van ingezonden video's. Red Bull 3Style's achtste jaar als wereldwijde competitie belooft het grootste jaar tot nu toe te worden. De Red Bull 3Style World Tour bracht dj’s vanuit de hele wereld bijeen in een strijd om gekroond te worden tot de wereldkampioen in de grote finale in Krakau, Polen. Dit jaar hebben we 2,5 miljoen views gegenereerd (+257% toename ten opzichte van 2016) en 70K interacties (likes, reacties en gedeelde berichten) tijdens onze nationale finale-livestreams.

Red Bull 3Style World Tour 2017

Red Bull muziekfestival hoogtepunt - Ryoji Ikeda - A [for 100 cars]

Gerenommeerd artiest Ryoji Ikeda presenteerde een splinternieuwe compositie, in samenwerking met 100 automobilisten die samen 's werelds grootste synth-orkest vormden. Het stuk, getiteld A [for 100 cars] borduurt voort op Ideka's langlopende serie waarin hij de frequenties van de noot A bestudeert. Het stuk is zowel qua concept als qua uitvoering een gewaagde nieuwe richting voor Ideka als artiest, die hiermee zijn werk aan een breder publiek (waaronder autofanaten) toont,

Ryoji Ikeda - A [for 100 cars]

Red Bull muziekfestival hoogtepunt - Solange: An Ode To

In de iconische ronde hal van het Solomon R. Guggenheim Museum bracht An Ode To bekende en geherinterpreteerde versies van Solange Knowles' album A Seat at the Table ten gehore, als onderdeel van het Red Bull Music Academy Festival New York 2017. Het was een interdisciplinair optreden en een reflectie op thema's van Solanges album, bestaande uit bewegingen, installaties en experimentele, gereconstrueerde muziekarrangementen.

Solange: An Ode To

De beste artiesten. De grootste festivals. Er is altijd muziek op Red Bull TV.

Muziekliefhebbers van over de hele wereld kunnen acht vooruitstrevende festivals 'van binnenuit ervaren', genieten van livemuziek van hoge kwaliteit en kijken naar de hotste acts en beste muziekuitvoeringen, op elk moment en via elk apparaat op www.redbull.tv/Festivals. Nu ook met Red Bull Media Network Channel 1 simulcasts.

Live muziekfestivals op Red Bull TV

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2001

2000

1999

1998

1997

1995

1994

1992

1989

1988

1987

Ontdek de wereld achter het blikje