De Red Bull blikjes

licht in gewicht en 100% recyclebaar

Red Bull heeft bewust gekozen voor aluminium blikjes. Tegenwoordig zijn Red Bull-blikjes aanzienlijk lichter dan enkele jaren terug, waarmee we kostbare grondstoffen besparen. Hoe vaak blikjes ook worden verwerkt als afval, ze blijven volledig recyclebaar zonder dat de kwaliteit eronder leidt.

  • 100% recyclebaar

Het blikje - een "energiewinkel"

Alle blikjes zijn 100% recyclebaar: zodra ze verzameld zijn en de recyclingfaciliteiten bereikt hebben, is zelfs niet het kleinste beetje van aluminium verloren. Zij kunnen worden omgesmolten en een oneindig aantal keer hergebruikt worden met absoluut geen verlies in kwaliteit. Het gebruiken van geregenereerde aluminium bespaart 95% in energie vergeleken met nieuwe aluminium.

Tegenwoordig zijn Red Bull-blikjes 60% lichter dan enkele jaren terug. Het feit dat blikjes minder wegen maakt ook het verschil: hoe minder aluminium een blikje bevat, hoe kleiner de ecologische voetafdruk.

Aluminium blikjes zijn zuurstof-proof en neutraal van smaak, zodat de drank vers en een lange tijd van top kwaliteit blijft. Dit betekent dat het op iedere locatie goed smaakt.

Ieder blikje telt

Een blikje is 's werelds meest gerecyclede drankverpakking. Dit is natuurlijk alleen mogelijk als de blikjes worden verzameld en in de recycle lijn komen. Als een blikje onzorgvuldig rondslingert in de natuur, kan het niet voldoen aan de recyclemogelijkheden. Helaas is rondzwervend afval nog steeds een groot probleem in sommige regio's. Als je er voor zorgt dat je blikje in een prullenbak belandt, houdt dat onze landschappen ongerept, vermindert het het energieverbruik en het gebruik van natuurlijke hulpbronnen.

Terug naar lifecycle

Ontdek de wereld achter het blikje